Onze doelstellingen

Sensibiliseren
 

De buitenwereld is zich niet altijd bewust van wat iemand met een fysiek zichtbare handicap doormaakt. Reacties kunnen dan ook soms kwetsend zijn, zelfs al zijn ze zo niet bedoeld. In de eerste plaats willen we daarom meer aandacht voor het thema. Om dit te verwezenlijken zetten we volop in op het bezoeken van scholen waar we aan de hand van denk-, doe- en inleefopdrachten kinderen in de huid laten kruipen van iemand met een beperking.

 

Ontmoetingen organiseren
 

We organiseren op regelmatige basis ontmoetingsavonden zodat lotgenoten elkaar kunnen leren kennen. Onze ervaring leert dat kunnen praten met gelijkgestemde mensen een belangrijke stap is naar aanvaarding en weerbaarheid. Tijdens onze ontmoetingen wisselen we ervaringen uit. Dat doen we niet enkel om ons hart te luchten, maar ook om van elkaar te leren. Samen zoeken we naar manieren om het taboe te doorbreken.

 

Weerbaarheid vergroten
 

We zetten ook erg in op het weerbaarder maken van mensen met een zichtbare handicap. Dit doen we enerzijds door psychologische ondersteuning te bieden en anderzijds door praktische tips aan te bieden. Hoe zit dat bijvoorbeeld met het ziekenfonds, waar heb ik als mindervalide recht op?  Doormiddel van thema-avonden willen we ervoor zorgen dat mensen met een zichtbare handicap met meer zelfvertrouwen de buitenwereld kunnen betreden.

Getuigenissen

 

"Wij vinden het belangrijk om regelmatig deel te nemen  aan  bijeenkomsten. Zodat Ons zoontje beseft dat er nog kinderen zijn die ‘anders’ zijn"

"Respecteer iedereen zoals hij is. Wij, gehandicapten, zijn ook mensen met onze eigen waarden. Ik probeer ook om de validen te aanvaarden zoals ze zijn."