Over ons

Toen ze amper 11 jaar was kreeg Yvonne Dendooven af te rekenen met een ernstige vorm van hersenvliesontsteking. Hierdoor moesten haar vingers geamputeerd worden. Het zorgde eveneens voor littekens op haar armen, benen en in het gezicht.

 

De wereld betreden werd plots een hele opgave. Aangestaard worden wanneer je gewoon even naar de bakker loopt om een brood, helemaal wennen deed het nooit. Maar gelukkig vond Yvonne de kracht om op zoek te gaan naar lotgenoten. Mensen die er, ongeacht de oorzaak, anders uitzien en met dezelfde gevoelens worstelen.

 

Yvonne besloot met hen in gesprek te gaan over hun ervaringen. Psychologisch bleek hun anders zijn vaak een hele beproeving. Ze leerde daarnaast ook dat de buitenwereld nood had aan informatie. Ouders die niet wisten hoe ze hun kind met een zichtbare handicap weerbaarder moesten maken bijvoorbeeld.

Het onderwerp moest bespreekbaar worden voor alle betrokken groepen. 

Met de vzw zichtbare handicap werkt Yvonne samen met lotgenoten aan het sensibiliseren van de buitenwereld. Daarnaast probeert ze iedereen met een zichtbare fysieke handicap een hart onder de riem te steken door ontmoetingsmomenten te organiseren en hen weerbaarder te maken voor reacties van buitenaf.

 

 

Lees het volledige verhaal van Yvonne hier.
 

Ontdek onze initiatieven.

 

ZichtbareHandicap is een vzw opgericht door Yvonne Dendooven. Samen met lotgenoten wil ze het hebben van een zichtbare fysieke handicap bespreekbaar maken voor iedereen.